Hudba, Móda, Lifestyle & Urban kultura

Hudba Párty

Vizovické Trnkobraní letos navštíví No Name, Rybičky 48, Divokej Bill a mnoho dalších

12 června, 2024

Vizovické Trnkobraní letos navštíví No Name, Rybičky 48, Divokej Bill a mnoho dalších

Vizovické Trnkobraní je každoroční švestkovo-hudební festival, který se koná v malebném městečku Vizovice ve Zlínském kraji. Tento festival je známý svou jedinečnou atmosférou, která kombinuje hudební vystoupení různých žánrů, tradiční slovácké folklorní prvky a ochutnávky místních specialit, zejména slivovice a trnek (švestek). Kromě bohatého hudebního programu nabízí Trnkobraní i různé soutěže, dílny a aktivity pro návštěvníky všech věkových kategorií, čímž se stává oblíbeným cílem pro rodiny i jednotlivce hledající zábavu a kulturní obohacení.

Letos se koná v termínu 23. a 24. srpna tradičně v areálu likérky Rudolf Jelínek. Fanoušci se mohou těšit na kapely a interprety jako Rybičky 48, No Name, Divokej Bill, Tublatanka, Tomáš Klus či Anna K a mnoho dalších. Během doprovodného programu vystoupí populární komici Tomáš Matonoha, Lukáš Pavlásek nebo Karel Hynek.

Festival letos zvyšuje komfort svých návšvěníků a přidává travnatou odpočinkovou zónu či zastřešená sezení. Bude připravená také dětská zóna plná soutěží a zábavy. Dobrovodný program v likérce nabídne exkurzi do palírny či muzea slivovice. Pivovar Svijany bude mít pro návštěvníky připravenou také školu čepování. Nebude ani chybět tradiční Velká cena Vizovic v pojídání švestkových knedlíků, kterou bude moderovat Libor Bouček. Tato soutěž přitahuje odvážné účastníky, kteří se snaží sníst co nejvíce knedlíků v daném čase. Rekordy v této soutěži jsou obdivuhodné a často překvapivě vysoké, což z ní činí nejen napínavou, ale i velmi zábavnou podívanou pro diváky. Rekord v pojídání švestkových knedlíků je skutečně působivý. Radim Dvořáček vytvořil nový český rekord v této disciplíně – za hodinu zvládl spořádat 205 knedlíků. Tento výkon se stal legendárním a nepochybně přitáhne nové a odvážné soutěžící, kteří se pokusí tento rekord překonat.

 


Written by:



Leave a comment

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *