Hudba, Móda, Lifestyle & Urban kultura

Uncategorized

Irští Bambie Thug přivezou do Prahy své okultní kouzlo

27 srpna, 2024

Irští Bambie Thug přivezou do Prahy své okultní kouzlo

Pokud jste sledovali finále Eurovize, nemohli jste přehlédnout neuvěřitelnou show „Doomsday Blue“ irských Bambie Thug. Na této prestižní soutěži vybojovali skvělé 6. místo, což je nejvyšší umístění irského interpreta za posledních 24 let. Nyní se chystají do Prahy, kde vystoupí 22. září ve Futurum Music Baru. Bambie Thug pojmenovali svůj svérázný zvuk jako „Quija-pop“ a pohybuje se na hranici popu, rocku, elektroniky a dalších prvků. Koncert doplní také The Darklings v rámci Rock for People Concerts

Píseň „Doomsday Blue“ se zaměřuje na pocit, že váš potenciál je neustále přehlížen, a zároveň je poctou queer komunitě. Po zvukové stránce skladba vede posluchače od alt-witchy slok přes silné výkřiky, popové refrény a jazzové mezihry až k metalovému finále s těžkými kytarami. Hudebně se skladba řadí k tzv. „nu gen“ hnutí, podobně jako tvorba hudebnic Poppy a Cassyette.

své tvorbě se Bambie Thug často zabývají těžkými tématy a kritizují problematiku drogové závislosti v hudebním průmyslu, znásilnění nebo LGBTQ+ práv. Jejich vizuální umění je stejně působivé jako jejich hudební projev – čarodějnická estetika a silné filmové scenérie ve videoklipech je proměnily v nadpozemskou, éterickou postavu.

Jejich strhující vystoupení je genderově odlišné, okultně zabarvené, nápadně teatrální a i díky tomu si získali trvalou celosvětovou podporu od časopisů jako NME, Kerrang!, Rolling Stone UK, GAY TIMES, BBC Radio 1, Spotify, Amazon Music a dalších.


Written by:



Leave a comment

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *