Hudba, Móda, Lifestyle & Urban kultura

Lifestyle Párty

Festival středních škol „Posviť si na budoucnost“ 2024 je již za dveřmi!

23 září, 2024

Festival středních škol „Posviť si na budoucnost“ 2024 je již za dveřmi!

Významná akce, která pomáhá žákům a žákyním základních škol s výběrem střední školy,
s názvem „Posviť si na budoucnost“ se uskuteční opět v areálu DEPO2015 v Plzni, konkrétně
v pátek 11. října od 9:00 do 15:00 a v sobotu 12. října od 9:00 do 12:00. 

Inspirace a informace na jednom místě 

Na festivalu se představí více než 33 středních škol z Plzeňského kraje, které budou prezentovat své studijní a učební obory. Žáci i rodiče tak budou mít jedinečnou příležitost poznat jednotlivé školy, získat důležité informace a poradit se s odborníky na volbu budoucího povolání. Festival poznáte podle grafiky s dívkami a chlapci v barevných kšiltovkách, jejichž výrazy vyjadřují širokou škálu emocí spojených s volbou střední školy. Tento vizuální koncept žákům pomáhá snadno se identifikovat s touto klíčovou fází jejich životů.

 

 

Festival plný příležitostí: Pátek pro školy, sobota pro rodiny

Festival začíná v pátek 11. října, kdy dopolední část (9:00–13:00) bude vyhrazena pro celé třídní kolektivy a odpoledne (13:00–15:00) se zaměří na jednotlivé žáky a rodiče. Sobota 12. října je určena výhradně jednotlivcům a rodinám, kteří budou moci navštívit festival od 9:00 do 12:00. Festival cílí na žáky a žákyně 8. a 9. tříd, kteří stojí před rozhodnutím o své budoucí vzdělávací cestě. Zároveň je akce otevřena rodičům a pedagogům, kteří chtějí pomoci svým dětem při
výběru střední školy.

Podpora při rozhodování: Kariéroví poradci a online služby pro žáky a rodiče

Součástí festivalu bude také poradenská zóna, kde budou k dispozici kariéroví poradci z Krajského centra vzdělávání a Úřadu práce, stejně jako odborníci z Regionální rozvojové agentury Plzeňského kraje. Bude k dispozici i online kariérové poradenství na webu KCV.cz. Pro lepší orientaci a přípravu na festival nabízí kariéroví poradci z Krajského centra vzdělání pracovní list Festivalová karta, kterou mohou pedagogové využít se svými žáky jak před
festivalem, tak i po něm. Rovněž na jejich webových stránkách najdou rodiče metodiku, jak podpořit své děti při rozhodování o jejich budoucí cestě.

Sledujte naše webové stránky a sociální sítě, kde se dozvíte všechny aktuality o festivalu a dalších tématech spojených s volbou střední školy.

Web: www.posvitsinabudoucnost.cz
Facebook: https://www.facebook.com/posvitsinabudoucnost
Youtube: https://www.youtube.com/@posvitsinabudoucnost1211
Instagram: https://www.instagram.com/posvit_si/

 

 


Written by:



Leave a comment

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *